TUMA Pizza pec 110 verzia C1 panel základná

TUMA Pizza pec 110 verzia C1 panel základná

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

578 € s DPH

825,71 € s DPH Zľava 30%

Skladové číslo:

Dostupnosť: Na otázku

Výrobca: TUMA

Pizza pec TUMA 110 je o celkovom rozmere podstavy 110x110cm. Slúži na prípravu pizze a iných pokrmov o veľkosti ohniska 82x81cm. Pizza pec panel označuje verziu s dekoračným keramickým panelom. Jedná sa o strednú verziu pece TUMA.

Pizza pec TUMA 110 je originálna pec , vhodná pre exteriérové i interiérové použitie na pečenie pizze, mäsa, rýb, chleba, koláčov a ďaľších jedál. Pece sú vyrobené z kvalitných žiaruvzdorných materiálov a akumulačných materiálov. Proces ručnej výroby pecí je založený na dlhoročnej tradícii - prikladáme v obrazových prílohách. Manuálna technológia a masívna konštrukcia dáva garanciu vysokej akumulácie, tepelnej odolnosti a v konečnom dôsledku vysokú kvalitu pri praktickej príprave jedál. Ako palivo je možné využiť kvalitné suché drevo alebo drevené uhlie a brikety.

Technické údaje:

Rozmery pece- spodná podstava: 110x110cm

Rozmery vnútorné: 82x81cm

Hmotnosť pece: 731kg

Dymovod dopojenie vnútorné/vonkajšie: 130/140mm

Počet pizze pre naloženie (o30cm): 5ks

Komínové klapka - šúber s tiahlom: áno

Povrchová úprava: biely náter

Dĺžka pečenia pizze: cca 1,5min.

Výška pece: 94 cm (rozmer je orientačný nakoľko ide o ručnú výrobu)

 

Návod na používanie:

Vzhľadom na skutočnosť, že výroba pizza pecí predstavuje vlhký proces je nutné pred prvým použitím pec dokonale vysušiť spôsobom celodenného temperovania pece na malom ohni.

Dobre vysušená pec musí mať biele ohnisko a interiér pece. Až po dokonalom vysušení novej pece na minimálnom ohni je možné pec ohriať na 300°C. K peci doporučujeme doobjednať teplomer, ktorý inštalujeme na dvierkový diel a kontrolujeme teplotu v peci. Pece sú vyrobené v tradičnej technológii a overené mnohonásobnými a dhoročnými skúsenosťami. Kopulovitý tvar pece má za následok pri používaní a sušení vytvorenie vlásočnicových trhlín na povrchu, pece čo však nemá žiadny vplyv na jej riadne používanie a funkciu. Vnútorná časť hrubých 10cm stien zostáva vždy neporušená.

Ak dôjde k puklinám aj vnútornej časti pece, prípadne puklinám väčšieho rozsahu je to svedectvo nesprávneho a nedostatočného vysušenia pece. Akékoľvek porušenie vnútornej ohniskovej časti podlieha prirodzenému opotrebeniu obdobne ako u kachieľ a krbov. Po porušení je potrebné ho vysprávkovať šamotovou zmesou. Optimálne by mala byť pec sušená po dobu troch dní na minimálnom ohni, kedy sa trhlinky vytvoria taktiež - sú však naozaj minimálne. Každé sezónne prerušenie prevádzky používania pece znamená potrebu opätovne pec dôkladne vysušiť. Pre udržovanie a drobné opravy pecí ponúkame repasovací kit, ktorý je potrebné používať za tepla pri každom väčšom i menšom porušení pece. Pece sú armované sieťkou, takže i pri väčšej praskline monobloku je pec dostatočne pevná aby mohla slúžiť svojmu účelu. Technológia stavby monobloku z menovaných dôvodov vyžaduje nepretržitú starostlivosť o pec počas jej používania, aby Vám slúžila a plnila svoj účel čo najdlhšie obdobie. Vyššie menované porušenia povrchu pece sú vyňaté z reklamačných vád a nie sú predmetom reklamácie.

Optimálne drevo pre používanie pece je suché a tvrdé (príklad dub, buk, sladké domáce dreviny a pod.) Pri založení ohňa je potrebné úplne otvoriť komínovú klapku - povytiahnutím šúbra a taktiež otvoriť spodnú časť dvierok pre prívod vzduchu. Vrchnú časť dvierok ponecháme uavretú. Pec postupne zahrievame po dobu 45 až 90 minút v závislosti od veľkostnej verzie. Pri vyhriatí cca na 300°C príp. v závislosti od požadovanej teploty pre konkrétnu prípravu pokrmu môžeme do pece vložiť surovinu pre jej tepelnú úpravu. Ohnisko - pahrebu náradím pre pizza pec odhrnieme do zadnej, alebo bočnej časti pece, ktorú nebudeme využívať pre prípravu jedla. Tiež je možné pahrebu z pece vybrať a využívať k pečeniu celý priestor. Pahreba, ktorá zostáva v peci predlžuje interval vyhrievania pece.

Ak pahrebu ponecháme v peci klapka a spodná časť dvierok zostáva otvorená ako pri vykurovaní pece. V prípade, ža sa rozhodneme pahrebu vybrať, zabezečíme akumuláciu a predľženie intervalu pre pečenie tak že zavrieme obe dvierka i komínovú klapku. Teplo ktoré sa naakumulovalo do šamotovej masy pece je schopné udržovať pracovnú teplotu na dobu 2-3 hodiny.

Pec je možné používať i v základnej verzii avšak je nutné zabezpečiť, aby nedošlo k jej prevádzkovaniu pod holým nebom viacnásobným vplyvom počasia ako je dážď, sneh, mráz a pod. Pec musí byť umiestnená a prevádzkovaná na suchom mieste, alebo obostavaná formou obostavby tak, aby bola zabezpečená jej izolácia. Ak pec nie je vybavená korkovou vrstvou tepelnej izolácie (zateplená verzia) doporučujeme pre zvýšenie akumulačnáho intervalu obalenie jej hornej časti do mäkkej minerálnej technickej vlny o hrúbke 10cm s jednostrannou fóliou z vonkajšej strany a oblepenie spojov fólie zlepením hliníkovou páskou. Formou následnej obostavby pece uzavrieme celú pec, čím dosiahneme dvojnásobné zvýšenie akumulácie pece a jej zvýšenú pracovnú schopnosť. Táto dodatočná izolácia nie je nutnosťou pre prevádzkovanie.

Pece TUMA sú obľúbenou, veľmi vďačnou, cenovo dostupnou a univerzálnou verziou pre pečenie a grilovanie potravín. Verzia z dôvodu vysokej hmotnosti akumulačnej masy má 4 upevňovacie oká pre manipuláciu a prevoz. Pri presune na miesto určenia je potrebné použiť mechanické páky, zdviháky, guľáče pre posun a v prípade prístupu manipulačnú techniku ktorá Vám umožní dostať pec na miesto určenia. Na druhej strane máte k dispozícii hotovú plne funkčnú pec pripravenú pre používanie.

Príslušenstvo na objednávku:

teplomer dvierkový do 500°C - 35,-€ s DPH

komín nerezový o130mm,dl.1m - 21,17€ s DPH (možnosť predlžovať)

strieška na komín o130mm nerez- 14,20€ s DPH

príplatok za korkovú izoláciu - 220€ s DPH

príplatok za nerezové dvierka - 175€ s DPH

a iné viz v ďaľších produktoch príslušenstva

 


Dôležité upozornenie!

Pece TUMA nesmú byť vystavené nepriaznivým poveternostným vplyvom, ako sneh, ľad, dážď. Je potrebné ich chrániť a izolovať pred nepriaznivými vplyvmi počasia formou prístrešku, obostavby príp. vakom čím si predĺžite životnosť pece. Neodborné zaobchádzanie a manipulácia s pecou je braná ako nedodržanie návodu pre používanie.

 

Pizza pec je vhodná pre používanie v rozsahu typu hobby. Pre časté a profesoinálne používanie doporučujeme pizza pece od výrobcu Pavesi.
 


Nový komentár

* (Povinné)

Facebook - TUMA Google plus - TUMA TUMA - Twitter

TUMA - You tube TUMA - Linkedin TUMA - Pinterest

TUMA - Yahoo TUMA - Blogger TUMA - Wordpress

.
TUMA - 21 rokov na trhu
08
Júl
2018

Murovaný komín rýchlo, lacno a bezpečne ihneď.

Pridané: 8.7.2018 12:30:00 Počet zobrazení: 480

Murovaný komín rýchlo, lacno a bezpečne ihneď. Stojíte pred rozhodnutím riešiť vykurovanie, ale ešte nepoznáte konkrétny zdroj tepla pričom murári už ťahajú múry a stropy? Ľahká pomoc. Dajte im postaviť univerzálny komín.

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

Sporáky na celý život.

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 8316

Sporáky na celý život.

Aj Vám sa stalo, že Ste si kúpili sporák, ktorý bol naozaj "v dobrej cene", ale bol z kvetu makového - skrátka nič nevydržal?   

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

Môže byť krb v pasívnom dome?

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 4299

Môže byť krb v pasívnom dome?

Tiež zvažujete stavbu pasívneho domu a riešite problém, že krb do pasívneho domu nepatrí, alebo dokonca technicky nie je možný? Omyl...

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

Kominár v Bánovciach nad Bebravou

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 5919

Kominár v Bánovciach nad Bebravou

Dňa 1.11.2015 odvysielala televízia TA3 reláciu, v ktorej upozorňuje poslucháčov, že v meste Bánovce nad Bebravou nemáme kominára. Nie je tomu tak...

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

ECO PLUS - technológia horenia HARK vyráža dych konkurencii.

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 3136

ECO PLUS - technológia horenia HARK vyráža dych konkurencii.

Najväčší výrobca kachlí v Nemecku firma HARK opäť posúva laťku kvality spaľovania vyššie. Svoj patent ECO PLUS...

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

CO - Tichý zabijak priamo vo Vašom byte - nedajte mu šancu aby Vám ublížil!

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 4713

CO - Tichý zabijak priamo vo Vašom byte - nedajte mu šancu aby Vám ublížil!

Kúrite krbom, kachlami, v peci alebo máte plynový kotol priamo v interiéri? Viete že i najkvalitnejší krb Vás môže pri nedokonalom spaľovaní zabiť? ...

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

Prečo môže byť komín s betónových tvárnic nebezpečný ?

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 14134

Prečo môže byť komín s betónových tvárnic nebezpečný ?

Betónové tvárnice sú samo o sebe studené. Studený komín znamená tvorbu dechtu a kondenzu ktorý je v komíne nežiadúci a nebezpečný!  Každý komín je potrebné čo najskôr zahriať na prevádzkovú teplotu čím ...

Čítajte viac... Komentáre: 0

22
Marec
2018

Čo je doma to sa ráta - pelety zdarma!

Pridané: 22.3.2018 13:40:05 Počet zobrazení: 2236

Čo je doma to sa ráta - pelety zdarma!

Nie je to veľa ale je to gratis, a v každom prípade to každého zákazníka poteší. Firma Biomasa sa rozhodla darovať každému zákazníkovi firmy TUMA zadarmo ...

Čítajte viac... Komentáre: 0

Prihlásenie

Upozornenie

Práve Ste boli presmerovaný na centrálny web spoločnosti TUMA.
Z dôvodu novej legislatívy o ochrane osobných údajov prosíme
na tejto novej stránke opakovane vyhľadať Váš produkt a vložiť do košíka.
Za vzniknutý problém sa Vám ospravedlňujeme!