Amphora Basic pizza pec na drevo

Amphora Basic pizza pec na drevo

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

966 € s DPH

Skladové číslo:

Dostupnosť: Na otázku

Výrobca: Amphora

Amphora Basic pizza pec na drevo - základnú stavebnicu postavíte za 15 minút. Vďaka systému zámkov do seba diely žiarobetónu ľahko zapadnú bez nutnosti použitia spojovacích materiálov. Pec je určená k obstavbe. Možnosť dodania aj s glazovaným čelným portálom v hnedej farbe v cene. Variant obsahuje segmenty žiarobetónových tvaroviek (11 ks) a kovové dvierka. Pec je dodávaná v rozloženom stave. Každá pec je ručne glazovaná, čo dáva ešte viac vyniknúť jej kráse. Vďaka tomu má aj každá pec inú farebnú štruktúru a odtieň.

 

Ku cene pece je potrebné pripočítať balné +29 € s DPH

 


Technické parametre:

 

Hmotnosť: 209 kg
Šírka: 700 mm
Výška: 428 mm
Hĺbka: 1130 mm

 

Tipy a Triky:

 

Na ovládanie pece neexistuje jednoznačný a stručný návod. Kým sa pustíte prvýkrát do pečenia, odporúčame najskôr skúšobne zakúriť a vyskúšať si správanie pece. Vo všeobecnosti však platia nasledujúce body:

 

  • vlhké drevo zle horí, budete dlhšie rozkurovať pec a vznikne viac nežiaduceho dymu.
  • pri rozkurovaní majte dvierka otvorené, oheň potrebuje prísun vzduchu. Dvierka môžete úplne zavrieť až v momente, keď máte v peci žeravé uhlíky.
  • po dostatočnom rozpálení pece a naakumulovaní tepla v žiarobetónových tvarovkách môžete oheň ponechať v peci alebo ho vymiesť. V prípade, že Vám ale v peci klesne teplota, budete musieť oheň znovu rozkúriť a prerušiť tak pečenie.
  • pokiaľ je v peci živý oheň alebo žeravé uhlíky, teplota vo vnútri je o cca 10 - 20 % vyššia, ako teplota žiarobetónových tvaroviek, v ktorých meria teplotu teplomer.
  • ak pec rozkúrite na vyššiu ako požadovanú teplotu, nejaký čas potrvá, kým teplota klesne.
  • teplotu môžete znížiť otvorením klapky komína na maximum a otvorením dvierok.

 

Odporúčané teploty pre prípravu pokrmov:

 

  • sušenie byliniek, ovocia, húb 50-60 °C
  • chlieb 160-190 °C
  • mäso 200-250 °C
  • pizza 280-300 °C

 

Neodporúčame piecť na rošte veľmi mastné mäso (prerastená krkovica, bôčik atď. - iba v pekáči) a nenakladať ho do veľkého množstva oleja či vody. Mäso sa nebude piecť, ale dusiť a variť, navyše z neho bude odkvapkávať množstvo oleja, ktorý sa bude prepaľovať. Pokiaľ máme mäso naložené v marináde, je dobré ho pred pečením jemne osušiť.

NÁVOD (pdf) klikni!

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Upozornenie

Práve Ste boli presmerovaný na centrálny web spoločnosti TUMA.
Z dôvodu novej legislatívy o ochrane osobných údajov prosíme
na tejto novej stránke opakovane vyhľadať Váš produkt a vložiť do košíka.
Za vzniknutý problém sa Vám ospravedlňujeme!